středa 1. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 3: Pohlížejte na sebe jako na toho, kdo sám sebe zaměstnává


Přijměte sto procent zodpovědnosti za všechno, čím jste a všechno čím kdy budete. Odmítněte hledat výmluvy nebo obviňovat ostatní za vaše problémy nebo malé příjmy. Přestaňte si stěžovat na věci ve vašem životě, se kterými nejste spokojeni. Odmítněte za cokoliv kritizovat druhé.

"Jestli je ve vašem životě něco, co se vám nelíbí, 
je na vás, abyste to změnili."


Jste zodpovědní. Jestli je ve vašem životě něco, co se vám nelíbí, je na vás, abyste to změnili. To je vaše starost. Tři procenta lidí na sebe pohlíží jako na zaměstnance sama sebe bez ohledu na to, kdo podepisuje jejich výplatní pásky. Největší chyba, jakou můžete udělat je pracovat pro někoho jiného než pro sebe.






Vy jste vždy zaměstnancem sám pro sebe. Vždy jste prezidentem své osobní společnosti bez ohledu na to, kde zrovna pracujete. Když uvidíte sám sebe, jako zaměstnance sebe samého, vytvořte si mentalitu jedinců, kteří jsou zodpovědní sami za sebe a začínají sami od sebe. Místo toho, abyste čekali, až se věci stanou, zapříčiníte, že se stanou. Vnímáte sami sebe jako šéfa svého vlastního života. Vnímáte sami sebe jako někoho, kdo je naprosto zodpovědný za své fyzické zdraví, finanční situaci, vaši kariéru, vztahy, auto a každý prvek vaší existence.

To je nastavení mysli opravdu znamenité osoby. Lidé, kteří se cítí být zodpovědní sami za sebe, jsou záměrně orientováni na výsledky. Projevují vysokou míru iniciativy, často se dobrovolně nabízejí a vždy chtějí převzít více zodpovědnosti.





Výsledkem je, že se z nich stávají lidé, kteří jsou nejvíce hodnoceni a respektováni. Oni se neustále připravují pro větší pozice s větší autoritou a odpovědností. A vy byste měli jednat stejně.

Mám pro vás jednu otázku: Kdybyste byl ve společnosti prezidentem na jeden den a byl byste absolutně zodpovědný za výsledky své práce, kterou jednu změnu byste okamžitě učinil? Napište si ji. Připravte si plán a začněte na tom ode dneška pracovat. Toto rozhodnutí může změnit váš život.

Příště si budeme vyprávět o Tajemství úspěchu číslo 4: Dělejte, co děláte rádi.


Žádné komentáře:

Okomentovat