úterý 7. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 6: Vybudujte si mentalitu workoholika



Všichni milionáři, kteří začínali od nuly, pracují těžce, těžce a těžce. Začínají dříve, pracují více a končí později. Mají reputaci, že jsou ve svém oboru jedni z nejvíce pracujících lidí a každý to ví. Vyzkoušejte si vzorec „40 plus“. Tento vzorec říká, že pracujete 40 hodin týdně pro živobytí. Všechno, co je přes 40 hodin je pro úspěch.

Vzorec „40 plus“: 
Všechno, co je přes 40 hodin je pro úspěch.


Pokud budete pracovat 40 hodin týdně, a dnes je pracovní průměr spíše k 35 hodinám, vše čeho kdy dosáhnete, je přežít. Nikdy se nedostanete dopředu, nikdy nebudete mít velké finanční úspěchy, nikdy nebudete vysoce uznáváni svými kolegy. Vždy budete pouze průměrní, pokud budete pracovat základních 40 hodin týdně. Ale každá z hodin nad 40 je investice do vaší budoucnosti.


Workoholika Howarda Hughese si zahrál 
workoholik Leonardo DiCaprio


Ve skutečnosti můžete říci, kde budete za 5 let podle toho, kolik hodin navíc pracujete každý týden. Průměrný milionář pracuje průměrně 59 hodin týdně. Někteří pracují 70 i 80 hodin týdně. Průměrný milionář pracuje spíše 6 dní v týdnu než jen pět, a pracuje také déle.

Pokud se chcete dovolat milionářům, volejte do kanceláře před běžnou pracovní dobou, nebo po běžné pracovní době. Milionáři jsou většinou v kanceláři, když personál přichází a zůstávají tam, když už personál  odchází.

A zde je klíč: 

Pracujte celý čas, kdy pracujete. Neztrácejte čas.



Když přijdete dříve, pusťte se do toho a začněte okamžitě. Když si s vámi lidé začnou povídat, omluvte se a řekněte: „Musím jít pracovat.“ Nezabývejte se voláním přátelům, stýkáním se s kolegy nebo čtením novin. Pracujte celý čas, kdy pracujete.


Conrad Hilton byl vizionář workoholik


Rozhodněte se dnes, že si svým jednáním vybudujete reputaci člověka, který ve vaší společnosti pracuje nejvíce. To vám přinese pozornost lidí, kteří vám mohou pomoci mnohem rychleji, než cokoliv jiného.

Příště  si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 7: Oddejte se celoživotnímu vzdělávání.


Žádné komentáře:

Okomentovat