pátek 24. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 12: Určete si priority ve svých aktivitách a soustřeďte se vždy jen na jednu věc



Toto je klíčový vzor pro vysokou úroveň produktivity a výkonů a pro to, abyste se stali milionářem. Tím, že si určíte priority a soustředíte se, můžete dosáhnout prakticky čehokoliv, co v životě chcete. Tato jednoduchá strategie byla hlavním důvodem vysokých příjmů a vytvoření bohatství a nezávislosti pro tisíce a dokonce miliony lidí.


Typickým představitelem tohoto pravidla je Thomas A. Edison


Vaše schopnost rozhodnout se pro nejvyšší prioritu a poté na ni pracovat tak dlouho, dokud není dokončena, je hlavní zkouškou a měřítkem sebekontroly, disciplíny a osobního charakteru. Je to ta nejtěžší, ale zároveň ta nejdůležitější věc pokud chcete mít úspěch.

Zde je vzor pro vysokou produktivitu. Udělejte si seznam všeho, co musíte udělat ještě dříve, než začnete. Určete si priority na svém sezamu s tím, že sám sobě znovu a znovu kladete tyto čtyři otázky:

  1. Které jsou mé nejvýše ceněné aktivity? Která aktivita je pro vaši práci a pro váš byznys cennější než cokoliv jiného?
  2. Proč jsem na výplatní listině? Na co přesně jste byl najat? Soustřeďte se na výsledky a na aktivity.
  3. Co mohu udělat jedině já a kdybych to udělal opravdu dobře, znamenalo by to velkou změnu? Přemýšlejte o něčem, co můžete udělat jedině vy. Když to neuděláte, nikdo jiný to neudělá. A když to uděláte vy a uděláte to dobře, může to pro váš byznys nebo osobní život znamenat významnou změnu. Co to je?
  4. Jaké je pro mě nyní nejcennější využití času? Existuje pouze jedna odpověď na tuto otázku. Vaše schopnost určit nejcennější využití vašeho času a poté na něm začít pracovat, je klíčem k vysoké produktivitě a finančnímu úspěchu.




Já k tomu používám diář a notes Moleskine


Poté zaměřte svou mysl na splnění jednoho nejdůležitějšího úkolu a pracujte na něm tak dlouho, dokud není splněn na sto procent. Soustřeďte se bez rozptylování. Donuťte se pracovat, dokud není práce dokončena. Dobrá zpráva je, že neustálým určováním priorit a soustředěním na nejcennější úkoly, si brzy vybudujete zvyk vysokých výkonů. Tento zvyk se stane automatickým a prakticky vám garantuje úspěch ve vašem životě. Tento jediný zvyk z vás může učinit milionáře.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 13: Buďte rychlý a spolehliví.


Žádné komentáře:

Okomentovat