úterý 21. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 11: Buďte naprosto poctiví k ostatním i k sobě



Pravděpodobně nejvíce ceněná a respektovaná přednost, kterou můžete rozvíjet, je reputace a absolutní poctivost. Buďte naprosto poctiví ve všem, co děláte. V každé transakci a aktivitě. Nikdy nedělejte kompromisy na úkor své poctivosti. 


Typickým představitelem tohoto pravidla je Donadl Trump.


Pamatujte si, že pokud mluvíme o byznysu, vaše slovo je váš závazek a vaše čest je pro vás vším. Všechen úspěšný byznys je založen na důvěře. O úspěchu, který z vás udělá milionáře, jednoznačně rozhoduje počet lidí, kteří vám důvěřují, kteří vás uznávají, kteří jsou ochotni s vámi spolupracovat, půjčit vám peníze, koupit vaše produkty a služby a pomoci vám v těžkých časech.


"Buďte naprosto poctiví ve všem, co děláte."



Váš charakter je nejdůležitější věc, kterou budujete v průběhu celého svého života. A váš charakter je založen na vaší poctivosti. První část poctivosti, je být ve všem upřímný sám k sobě. Buďte k sobě opravdu upřímní. Být upřímný sám k sobě znamená dělat to, co děláte tím nejlepším způsobem. Poctivost je prokazována interně osobní upřímností a externě kvalitní prací.

Poté buďte upřímní k ostatním lidem ve svém životě. S každým žijte v pravdě. Nikdy neříkejte a nedělejte nic, čemu nevěříte, že je správné, upřímné a korektní. Odmítněte dělat kompromisy ve své poctivosti. Vždy se chovejte nejlépe, jak umíte.

Zde je základní otázka, kterou si musíte zodpovědět: „Jaký by byl svět, kdyby v něm byl každý takový, jaký jsem já?“ Tato otázka vás nutí postavit si vysokou laťku sám pro sebe.

Chovejte se tak, jako by se každé vaše slovo a každý váš čin měl stát zákonem vesmíru. Představujte si, že vás každý pozoruje a kopíruje vaše chování. A za každých okolností dělejte ty správné věci, ať je to cokoliv, ať to stojí cokoliv.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 12: Určete si priority ve svých aktivitách a soustřeďte se vždy jen na jednu věc.

Žádné komentáře:

Okomentovat