neděle 5. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 5: Dopracujte se k dokonalosti



Rozhodněte se dnes, že budete nejlepší v tom, co děláte. Nastavte si pro sebe cíl, že se dostanete mezi deset procent nejlepších ve vaší oblasti, ať je to cokoliv. Rozhodnutí stát se velmi, velmi dobrý v tom, co děláte, může způsobit zvrat ve vašem životě. Neexistují úspěšní lidé, kteří by nebyli považováni za extrémně schopné ve zvolené oblasti. 

Pamatujte si:


„Nikdo není lepší než vy a nikdo není chytřejší než vy.“



Victoria a David Beckham


Každý, kdo je dnes mezi nejlepšími deseti procenty, začínal ve spodních deseti procentech. Každý, komu se dnes daří dobře, tomu se dříve dařilo mizerně. Každý, kdo dnes řídí svou oblast, byl jednou v jiné pozici. A to, co dokázali jiní, můžete dokázat také.

Zde je jedno skvělé pravidlo pro úspěch:

 „Váš život se bude zlepšovat pouze tehdy, 
když se budete zlepšovat i vy.“


A protože zde nejsou žádná omezení v tom, o kolik lepší se můžete stát, také váš život není omezen v tom, o kolik lepší může být.


Vaše rozhodnutí, připojit se k předním deseti procentům ve vašem oboru může být bodem obratu ve vašem životě. Může to být klíč k velkému úspěchu. Toto rozhodnutí je také základem vysoké úrovně sebeúcty, respektu a osobní hrdosti. Když jste opravdu dobří v tom, co děláte, máte ze sebe opravdu radost.



Váš život není omezen v tom, o kolik může být lepší 



Kvalita vaší práce ovlivňuje celou vaši osobnost a vztahy s ostatními lidmi. Cítíte se úžasně, pokud víte, že jste na vrcholu ve své oblasti působení.

Mám zde jednu otázku, kterou byste si měli pokládat už sami za sebe po zbytek svojí kariery: „Která jedna schopnost, kdybyste ji rozvinuli a dělali naprosto dokonale, by měla největší pozitivní vliv na váš život?“

Víte, že se nemůžete přes noc stát perfektní ve všem, ale můžete rozpoznat jednu schopnost, která vám pomůže právě teď. Dejte celé srdce do toho, abyste tu schopnost rozvíjeli. Určete si to jako cíl. Napište si to. Určete si termín. Vytvořte plán. Každý den pracujte na tom, abyste se stali lepší v této oblasti. Budete naprosto ohromeni tím, jakou změnu způsobí tento závazek k dokonalosti ve vašem životě. To vás může učinit milionářem.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 6: Vybudujte si mentalitu workoholika

Žádné komentáře:

Okomentovat