úterý 28. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 14: Buďte ve svém životě připraveni šplhat z vrcholu na vrchol



Stejně jako horolezec, který pokořil jeden vrchol a musí jít dolů do údolí, aby pokořil druhý vrchol, váš život bude stejný. Váš život a kariéra bude jako série vzletů a pádů. Jak se říká: „Život je jeden krok vpřed a dva kroky vzad.“ Celý život byznysů je o kruzích a drahách. To může vést k absolutní změně v hospodářské situaci. Můžeme to vidět dnes např. na internetu a rozmachu technologie a jejího fungování, které mění mnoho našich utkvělých myšlenek a přesvědčení o tom, jak to ve světě byznysu chodí.



Typickým představitelem této myšlenky je Steve Jobs.


Vybudujte si dlouhodobou perspektivu. Sledujte vše, co děláte, z dlouhodobého hlediska. Naplánujte si dva, tři, čtyři, pět let dopředu a nedovolte, abyste se dostali na jakýkoliv emocionální tobogán krátkodobých úpadků a neúspěchů, které jsou součástí každodenního života. Neustále si připomínejte, že všechno ve vašem životě jde v kruzích a drahách. Buďte klidní, sebevědomí a v pohodě, co se týče krátkodobého poklesu vašeho jmění.


"Sledujte vše, co děláte, z dlouhodobého hlediska."



Pokud budete mít jasné cíle a plány a budete na nich pracovat každý den, hlavní dráha vašeho života bude mít sklon jít stále kupředu a vzhůru.

Příště si budeme vyprávět o Tajemství úspěchu číslo 15: Trénujte svoji disciplínu.



Žádné komentáře:

Okomentovat