pondělí 30. července 2012

Tajemství úspěchu číslo 2: Určete si jasný směr


Určete si jasný směr, to je okamžik, kdy vezmete své sny a proměníte je na jasné, konkrétní, specifické cíle. Největší objev v lidské historii je toto: Stanete se tím, o čem přemýšlíte většinu svého času. Dva faktory, které určují více, než cokoliv v životě jsou:

  1. O čem většinou přemýšlíte
  2. Jak o tom přemýšlíte


Úspěšní lidé stále přemýšlejí o svých cílech. Výsledkem je, že se pohybují směrem ke svým cílům a jejich cíle se pohybují směrem k nim. Cokoliv o čem přemýšlíte po většinu svého času, se ve vašem životě rozrůstá. Pokud mluvíte a přemýšlíte o svých snech, máte tendenci dosáhnout mnohem více, než průměrná osoba, která většinou mluví a přemýšlí o svých problémech a starostech.





Zde je jedno cvičení:

Vezměte si papír a napište si nahoru slovo CÍLE s dnešním datem. Poté napište deset cílů, kterých byste rádi dosáhli za dvanáct měsíců. Napište své cíle v přítomném čase, jako byste jich už dosáhli. Začněte každý cíl slovem JÁ, aby to bylo pro vás osobní. Například můžete napsat:

JÁ VYDĚLÁVÁM…
JÁ MÁM…
JÁ ŘÍDÍM…

Tím jste si vytvořili seznam cílů pro dnešní rok a dostali jste se tím mezi tři procenta těch, kteří si své cíle zapisují. Smutná skutečnost je, že devadesát sedm procent dospělých si nikdy ve svém životě, nevytvořilo seznam svých cílů. Jakmile si vytvoříte seznam deseti cílů, projděte si svůj seznam znovu a položte si jednu klíčovou otázku. Který cíl z tohoto seznamu by měl na můj život největší vliv, kdybych ho dosáhl právě teď? 

"Stanete se tím, o čem přemýšlíte většinu svého času."


Ať už je to cokoliv, zakroužkujte si tento cíl a toto bude vaše číslo jedna. Váš nejdůležitější cíl pro budoucnost. Určete si konečný termín. Vytvořte si plán a každý den udělejte něco, co vás posune blíže k vašemu cíli. Od teď neustále mluvte a přemýšlejte o tomto cíli. Přemýšlejte a mluvte o tom, jak můžete dosáhnout tohoto cíle. Mluvte a přemýšlejte o všech věcech, které můžete udělat, abyste proměnili svůj cíl v realitu.

Toto cvičení povzbudí vaši kreativitu, zvýší vaši energii a odblokuje váš potenciál pro dosažení cílů. 

Jen si ho v klidu vyzkoušejte, třeba dnes večer. Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 3: Pohlížejte na sebe jako na toho, kdo sám sebe zaměstnává.


Žádné komentáře:

Okomentovat