neděle 12. srpna 2012

Tajemství úspěchu č. 8: Zaplaťte nejdříve sám sobě


  
Ušetřete a investujte ve svém životě 10 procent vašeho příjmu. Vezměte 10 procent z vašeho příjmu pokaždé, když ho obdržíte a uložte ho na speciální spořicí účet. Pokud za svůj pracovní život ušetříte cca 2500,- korun měsíčně a investujete tyto peníze do průměrného spořícího fondu, který narůstá o 7 procent ročně, naspoříte v době, kdy odejdete do důchodu jmění, více než 9 a půl milionů korun.



Velkým příkladem byl Rockefeller


Co to znamená? Kdokoliv, dokonce i pracovník s minimální mzdou, pokud začne dostatečně brzy a bude šetřit dostatečně dlouho, se může stát milionářem. Pokud nedokážete šetřit peníze, potom ve vás nejsou semínka úspěchu.

Vybudování zvyku dlouhodobého šetření a investování vašich peněz není jednoduché. Vyžaduje to obrovské odhodlání a sebeovládání. Musíte si to určit jako cíl. Zapsat si to. Vytvořit si plán a neustále na něm pracovat. Ale jakmile se to zaběhne a děláte to automaticky, váš finanční úspěch je prakticky garantován.

Praktikujte skromnost, skromnost a skromnost ve všech věcech. Buďte velmi opatrní s každým výdajem. Oddalte nebo odložte každé důležité rozhodnutí ke koupi o minimálně jeden týden nebo dokonce měsíc. Čím déle odkládáte rozhodnutí ke koupi, tím lepší vaše rozhodnutí bude a tím lepší cenu dostanete.


Z každého příjmu si odlož minimálně 10 procent.


Hlavním důvodem proč lidé odcházejí do důchodu v chudobě, jsou nevýhodné nákupy. Vidí něco a koupí si to bez velkého přemýšlení. Stávají se obětí toho, co se nazývá „Perkinsonův zákon“. Tento zákon říká, že výdaje se zvyšují, dokud se nevyrovnají příjmům. Nezáleží na tom, kolik vyděláváte, utratíte přesně tolik a ještě o trochu víc. Pokud propadnete „Perkinsonovu zákonu“ nikdy se nedostanete dopředu. A nikdy se nedostanete ven z tohoto koloběhu.


"Perkinsonův zákon říká, že výdaje se zvyšují, 
dokud se nevyrovnají příjmům."


Ale toto není pro vás. Pokud nedokážete ušetřit 10 procent z vašeho příjmu. Začněte s tím, že bude šetřit 1 procento na speciálních spořících a investičních účtech. Odložte tuto sumu na začátku každého měsíce dokonce před tím, než začnete splácet své dluhy. Naučte se žít ze zbylých 99 procent vašeho příjmu. A po té, co si zvyknete žít z 99 procent svého příjmu, zvyšte svoje spoření na 2 procenta, poté na 3, 4 a tak dále. V průběhu jednoho roku budete schopni spořit 10 procent nebo dokonce 15 nebo 20 procent svého příjmu a přitom žít pohodlně a vyrovnaně. A zároveň začnou vaše spoření a investiční účty narůstat. Začnete být opatrnější se svými výdaji a začnete splácet své dluhy. Za jeden nebo dva roky bude vaše finanční situace pod kontrolou a budete na správné cestě, abyste se stali milionářem.

Tento proces fungoval pro každého, kdo to kdy zkusil. Bude fungovat také pro vás.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 9: Poznejte každý detail vašeho byznysu.


Žádné komentáře:

Okomentovat