pátek 10. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 7: Oddejte se celoživotnímu vzdělávání



Ve skutečnosti máte mnohem více rozumu, schopnosti a inteligence, než které byste mohli použít, kdybyste pracovali na svém rozvoji po zbytek vašeho života. Jste mnohem moudřejší, než by se vám zdálo. Není žádné zábrany, kterou byste nemohli překonat, žádný problém, který byste nemohli vyřešit a žádný cíl, kterého byste nemohli dosáhnout, když využijete sílu rozumu v dané situaci.


Trénujte svůj mozek každý den.


Váš mozek je jako sval. Vyvíjí se jedině tehdy, pokud ho používáte. Stejně jako musíte zapnout fyzické svaly, když je chcete budovat, musíte pracovat také se svými rozumovými svaly, pokud je chcete rozvíjet.

Dobrá zpráva je, že čím více se naučíte, tím více jste schopni se naučit. Stejně jako čím více se věnujete určitému sportu, tím jste ve sportu lepší. Čím více se oddáte celoživotnímu vzdělávání, tím rychleji a snáze vám půjde učit se více a více. Leadeři jsou ti, kdo se neustále učí. Neustálé učení je klíč k 21. století. Celoživotní vzdělávání je základní požadavek pro úspěch v jakémkoliv oboru.

Rozhodněte se dnes, že se stanete studentem vašeho řemesla a že se nepřestanete učit a zlepšovat ve své profesi do konce svého života.


Trump a Kiyosaki napsali skvělou knihu.


Je zde několik klíčů pro celoživotní vzdělávání. První klíč je ten, že ráno vstanete a čtete si 30 až 60 minut něco o svém oboru každý den. Čtení je pro mozek jako cvičení pro tělo. Když čtete jednu hodinu denně, přečtete průměrně jednu knihu týdně. Jedna kniha týdně dělá přibližně 50 knih ročně. Padesát knih ročně dělá přibližně 500 knih za 10 let. Dospělý člověk čte průměrně jednu knihu ročně. Pokud začnete číst 1 hodinu denně, dá vám to neuvěřitelnou výhodu ve vašem oboru. Stanete se jedním z nejmoudřejších, nejschopnějších a nejlépe placených lidí ve své profesi. A to pouze díky tomu, že budete číst 1 hodinu denně.

Druhý klíč k celoživotnímu vzdělávání je pro vás poslouchání audioprogramů. Zejména v autě, kdy se přepravujete z místa na místo. Průměrný člověk sedí ve svém autě 500 až 1000 hodin ročně. To je ekvivalent k 40 hodinovému pracovnímu týdnu. Nebo je to také 3 až 6 měsíců pracovní doby. Tolik času strávíte ve svém autě, je to ekvivalent k dvěma semestrům na vysoké škole. Proměňte své auto v nástroj k učení. Proměňte ho na univerzitu na kolech. Nikdy nedovolte, aby byl motor vašeho auta spuštěn bez vzdělávacích programů. Mnoho lidí se stalo milionáři díky zázraku audioučení. To je důvod proč je audiovzdělávání nazýváno největším převratem ve vzdělávání od doby, kdy byl vynalezen tiskařský lis.

Třetí klíč k celoživotnímu vzdělávání je zúčastnit se každého kurzu a semináře, který můžete navštívit a který vám pomůže být lepší ve vašem oboru.

"Mnoho lidí se stalo milionáři jen díky jediné knize, 
jedinému audioprogramu, nebo jedinému semináři."



Kombinace knih, audioprogramů a seminářů vám pomůže ušetřit stovky hodin, sta tisíce korun a mnoho let tvrdé práce k dosažení finančního úspěchu. Mnoho lidí se stalo milionáři jen díky jediné knize, jedinému audioprogramu, nebo jedinému semináři. Rozhodněte se dnes, že se budete celoživotně vzdělávat. Budete ohromeni, jaký vliv to bude mít na vaši kariéru. 

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 8: Zaplaťte nejdříve sám sobě.



Žádné komentáře:

Okomentovat