pátek 3. srpna 2012

Tajemství úspěchu číslo 4: Dělejte, co děláte rádi



To je jedno z velkých tajemství finančního úspěchu. To je také jedna z vašich hlavních životních zodpovědností. Znamená to zjistit, co děláte opravdu rádi, na co máte přirozený talent. Poté dejte celé srdce do toho, abyste to dělali opravdu ale opravdu dobře. 

Aristotle Onassis a Jecqueline Kennedy


Lidé, kteří se vypracovali na milionáře, našli oblast, kde jsou jejich přirozené schopnosti a silné stránky nutné k dosažení požadovaných výsledků. Většina takových milionářů říká, že vlastně nikdy nepracovali. Musíte najít oblast, která vás naprosto pohltí. Práci nebo oblast v práci, která vás naprosto fascinuje, která dokáže udržet váš zájem, která přímo vyjadřuje vaše specifické schopnosti. Když děláte to, co milujete, je to jako kdybyste měli neustálý proud vzrušení, energie a nápadů, které vám pomáhají dělat to, co děláte, ještě lépe.

Mám pro vás dvě otázky:
  1. Pokud byste zítra vyhráli milion dolarů, pokračovali byste v tom, co nyní děláte?
  2. Zůstali byste ve svém nynějším zaměstnání?



Kim a Robert Kiyosaki


To jsou skvělé otázky. Jednoduše se ptají, co byste udělali jinak, kdybyste měli veškeré peníze a čas, který potřebujete, a bylo by jen na vás, jaké zaměstnání si vyberete? Kdyby vyhráli milion dolarů milionáři, pokračovali by v tom, co dělají. Pouze by to dělali lépe jinak, nebo někde jinde. Oni milují svou práci tak moc, že by ani nepřemýšleli o změně nebo odchodu do důchodu.

"Největší zodpovědnost v životě dospělého člověka je zjistit, 
co opravdu rád dělá, a poté této oblasti zasvětit sama sebe."


Asi největší zodpovědnost v životě dospělého člověka je zjistit, co opravdu rád dělá, a poté této oblasti zasvětit sama sebe. Nikdo jiný to za vás neudělá. 

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 5: Dopracujte se k dokonalosti.







Žádné komentáře:

Okomentovat