sobota 1. září 2012

Tajemství úspěchu číslo 15: Trénujte svoji disciplínu



Toto je ta nejdůležitější přednost pro úspěch a pro to, abyste se stali milionářem. Pokud se dokážete přimět k tomu, abyste dělali, co máte dělat a kdy to máte dělat – bez ohledu na to, jestli se vám chce nebo ne – váš úspěch je prakticky garantován.


Těmito vlastnostmi se pyšní 
jeden z nejbohatších lidí světa - Warren Buffett


Klíč k tomu, abyste se stali milionářem, je dlouhodobá perspektiva kombinovaná se schopností odložit krátkodobé potěšení. Klíč k tomu, abyste se stali milionářem je, určit si dlouhodobý finanční cíl, jak se stát bohatým, a poté se každý den a s každým výdajem přimět k tomu, abyste dělali pouze ty věci, které vám automaticky garantují dosažení vašeho dlouhodobého úspěchu.

Vaše disciplína znamená sebeovládání, sebekontrola, sebeřízení a zodpovědnost sám za sebe. Rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými je v tom, že úspěšní lidé si vybudují zvyk dělat věci, které neúspěšní lidé dělají neradi. A které věci to jsou?

Věci, které nedělají rádi neúspěšní lidé, jsou věci, které nedělají rádi ani úspěšní lidé. Ale úspěšní lidé je stejně dělají, protože si uvědomují, že je to cena, kterou musí zaplatit za úspěch, po kterém touží.

Úspěšní lidé se více zabývají neuspokojujícími výsledky. Neúspěšní lidé se více zabývají uspokojujícími metodami. Úspěšní lidé dělají věci, které jim pomohou dosáhnout cíle. Neúspěšní lidé dělají věci, které se obejdou bez napětí a tlaku. Úspěšní lidé dělají věci, které jsou těžké, nezbytné a důležité. Neúspěšní lidé na druhou stranu dělají věci, které jsou v pohodě a jednoduché, a které poskytují okamžitou radost.


"Úspěšní lidé dělají věci, které jsou těžké, nezbytné a důležité."



Dobrá zpráva je, že každý projev disciplíny posiluje vaše sebeovládání. A pokaždé, když trénujete vaši disciplínu, roste také vaše sebeúcta. Máte se rádi a více se respektujete a čím více trénujete svoji disciplínu v malých věcech, tím jednodušší pro vás bude prokázat disciplínu také ve velkých příležitostech, výzvách a zkušenostech života.



Obrovskými životními zkouškami prošel například Donald Trump
Z dluhu 2 miliardy dolarů v počátku 90. let 
svou disciplínou vytvořil obrovské impérium



Pamatujte si, všechno v životě je zkouška. Každý den, každou hodinu a někdy dokonce každou minutu jste podrobováni zkoušce sebeovládání, sebekontroly a sebedisciplíny. Zkouška je o tom, jestli dokážete dělat věci, které jsou nejdůležitější a věnovat se jim, dokud nejsou hotové. Zkouška je o tom, jestli dokážete svou mysl soustředit na to, co chcete a kam míříte spíše, než přemýšlet o věcech, které nechcete nebo o problémech z minulosti. Pokud ve zkoušce obstojíte, postoupíte do další úrovně. A tak dlouho, dokud zkoušky zvládáte, postupujete vpřed a vzhůru ve svém životě.

Buďte pilní a věřte si, zvládnete vše, co budete opravdu chtít.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 16: Rozvíjejte svou vrozenou kreativitu.


Žádné komentáře:

Okomentovat