neděle 23. září 2012

Tajemství úspěchu číslo 19: Buďte rozhodní a zaměření na akci



Znakem milionářů je, že pečlivě přemýšlí a pak se rychle rozhodují. Trénují, aby byli akční, a uskutečňují rozhodnutí, která učinili. Pohybují se rychle a dostávají rychlé odezvy za své činy. Když zjistí, že udělali chybu, rychle ji sami napraví a zkusí něco jiného. Vaším klíčem k triumfu je zkoušet. Úspěšní lidé jsou rozhodní a snaží se hledat více způsobů než průměrní lidé.



Takovým mužem je např.: Richard Branson 
zakladatel firmy Virgin


Podle zákona pravděpodobnosti, což je zákon průměru, když vyzkoušíte pět způsobů, jak být úspěšný, najdete pro sebe ten pravý způsob v pravý čas.

Na druhou stranu neúspěšní lidé jsou nerozhodní. Ví, že by měli dělat, nebo by měli přestat dělat, určité věci, ale nemají dostatečně silnou vůli na to, aby se pevně rozhodli. Výsledkem je, že jen tak proplují životem a nikdy nebudou šťastni, spokojeni, úspěšní. Nikdy se nestanou bohatými nebo nedosáhnou finanční nezávislosti. Skončí tak, že se spokojí s málem. S mnohem méně než kolik by pro ně bylo možné.



"Kolik času prosedíte zbytečně u počítače?"


Ale pokud se stanete rozhodnými a orientovanými na akci, přeřadíte ve svém životě na vysokou rychlost. Zvládnete za den udělat mnohem více, než průměrná osoba. Postupujete dopředu mnohem rychleji než lidé kolem vás. Čerpáte z velkého zdroje energie, nadšení a motivace, která vás naplňuje radostí a vzrušením. Tato energie vás žene kupředu k vašim cílům.


„Který jeden čin, kdybych ho udělal okamžitě, 
by mohl mít ten největší pozitivní vliv na mé výsledky?“



Zeptejte se sami sebe: „Který jeden čin, kdybych ho udělal okamžitě, by mohl mít ten největší pozitivní vliv na mé výsledky?“ Cokoliv si odpovíte na tuto otázku, prostě to udělejte.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 20: Nikdy nepřipusťte možnost porážky.



Žádné komentáře:

Okomentovat