čtvrtek 13. září 2012

Tajemství úspěchu číslo 18: Věnujte dokonalou péči svému fyzickému zdraví



Žijeme v tom nejlepším období lidské historie. Dožíváme se vysokého věku a dbáme na fyzickou kondici. Dnes můžete žít déle a lépe, než bylo dříve možné. Váš cíl by měl být zůstat v osmdesáti, devadesáti nebo dokonce sto letech ve skvělé kondici a také toho můžete dosáhnout, pokud se pro to rozhodnete.

Prvně si stanovte cíl žít minimálně do osmdesáti. Poté se podívejte na své současné zvyky a zjistěte, jestli způsob, jakým žijete dnes, vás může udržet v osmdesáti ve skvělé formě.


Např. Mistr Morihei Ueshiba zakladatel Aikido 
byl velmi aktivní i ve svých 85 letech.


Jsou zde tři klíče pro dlouhý, šťastný a zdravý život:

První klíč je správná váha. Určete si cíl, že dostanete svou váhu pod kontrolu a poté se staňte štíhlí a fit do konce svého života. Existuje formule o pěti slovech pro ztrátu váhy a lepší fyzické zdraví. Je to jednoduše toto: „Méně jezte a více cvičte.“ Pokud to dokážete, zvládli jste to.


„Méně jezte a více cvičte.“



Druhým klíčem pro fyzickou formu je správná výživa. Pravidlo pro správnou výživu je jíst lepší potraviny a v menším množství. Ještě více ovoce a zeleniny, omezte více dezerty, limonády a sladkosti a všechno ostatní, co obsahuje cukr. Přestaňte konzumovat nadbytečnou sůl. Přestaňte jíst produkty s bílou moukou. Jezte menší porce a jezte spíše čtyřikrát, pětkrát denně, než tři velká jídla. Jakmile dokážete mít naprostou kontrolu nad svými stravovacími návyky, zjistíte, že je pro vás jednodušší kontrolovat se také v jinačích oblastech vašeho života.

Třetím klíčem k dlouhému životu je správné cvičení.  To znamená, že cvičíte přibližně 30 minut denně. Veškeré cvičení vám zajistí 30 až 60 minut procházky třikrát až pětkrát týdně. Pokud to myslíte vážně, měli byste se stát členem fitness centra, nebo si pořídit nějaké cvičební pomůcky domů, abyste cvičili opravdu důkladně.

Klíč ke skvělému fyzickému zdraví a dlouhému životu je určit jasné, specifické cíle pro vaši úroveň zdraví a kondice. Je na vás, abyste si vytvořili plán a dodržovali ho každý den. To vyžaduje obrovské sebeovládání, sebekontrolu a disciplínu, ale opravdu se to vyplatí.


Sportovat můžete i společně.


Pokud je vaším finančním cílem stát se milionářem, tak by měl váš cíl také být, žít zdravým životem. Takže si můžete užít dlouhý život se skvělým životním stylem, který vám vaše peníze přinesou.

Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 19: Buďte rozhodní a zaměření na akci.


Žádné komentáře:

Okomentovat