neděle 9. září 2012

Tajemství úspěchu číslo 17: Pohybujte se mezi těmi správnými lidmi



85 procent vašich úspěchů v životě, bude ovlivňován kvalitou vztahů, které v životě budujete ve svých osobních a profesních aktivitách. Čím více lidí znáte a čím více lidí zná vás v tom pozitivním slova smyslu, tím budete úspěšnější a tím rychleji se budete pohybovat vpřed.



Nejlepší přátelé jsou například 
dva nejbohatší lidé na světě Warren Buffett a Bill Gates.



Prakticky v každém zlomovém bodě ve vašem životě je zde někdo, kdo vám buď pomůže, nebo vám uškodí. Úspěšní lidé mají zvyk budovat a udržovat celou síť vysoce kvalitních vztahů ve svých životech a jako výsledek dosáhnout mnohem více, než průměrná osoba, která každý večer přijde domů a sleduje televizi.

Všechno je o vztazích. Prakticky všechny vaše problémy jsou výsledky špatných vztahů se špatnými lidmi. Celý váš úspěch v životě bude provázen skvělými vztahy s dobrými lidmi, kteří vám pomáhají a kterým na oplátku pomáháte vy.

Více než 90 procent vašich úspěchů bude dáno vaší referenční skupinou. Vaše referenční skupina jsou lidé, se kterými se obvykle ztotožňujete a stýkáte. Jste jako chameleon v tom, že přebíráte názory, hodnoty, chování a přesvědčení od lidí, se kterými se obvykle stýkáte. Pokud chcete být úspěšný člověk, stýkejte se s pozitivními, úspěšnými lidmi. Stýkejte se s lidmi, kteří jsou optimističtí, veselí a mají cíle, které je posunují dopředu. A zároveň se vyhýbejte kritickým, negativním lidem, kteří si jen stěžují. Když chcete letět s orly, nemůžete pokračovat s hrabáním se slepicemi.

Milionáři jsou neustále navzájem propojeni. Navštěvují své obchodní a průmyslové spolky. Účastní se každého setkání a jsou zapojeni do různých aktivit. Navzájem se představují lidem v byznysu a svých sociálních kruzích. Rozdávají své vizitky a říkají lidem, co dělají.



Konferenční místnost hotelu Kempinski Bratislava



Zde je jedna z nejlepších strategií. Kdykoliv se setkáte s novou osobou ať už osobně nebo obchodně, požádejte jí, ať vám vypráví o svém byznysu. Poté si promyslete, zda byste jí nemohli dohodit nějaký obchod.

Buďte ten, kdo pomáhá dosahovat cíle, ne ten, kdo cíle maří. Vždy přemýšlejte nad tím, jak budovat spíše, než jak dělat destrukci. Nejlepším způsobem zapojení do společnosti a budování vztahu je neustále hledat jak pomoci ostatním lidem k dosažení jejich vlastních cílů.

„Čím více ze sebe vydáte bez toho, 
abyste očekávali něco na oplátku, 
tím více odměn se vám vrátí od nejméně očekávaných zdrojů.“


Zde je pravidlo: „Čím více ze sebe vydáte bez toho, abyste očekávali něco na oplátku, tím více odměn se vám vrátí od nejméně očekávaných zdrojů.“



Příště si budeme povídat o Tajemství úspěchu číslo 18: Věnujte dokonalou péči svému fyzickému zdraví.



Žádné komentáře:

Okomentovat